Problemer med at få klistermærker af dine vinyler?

Når man køber vinyl og lp plader som nye, så kommer de som regel i et plastikomslag eller i en pose, hvor der måske er sat reklameklistermærker på eller prismærkninger.

Dette gør man, så man ikke besudler selv pladeomslaget på coveret, og den eventuelle reklame på foromslaget er så ikke noget, der har værdi – ellers kan man gemme det som en souvenir.

Nogle gange er man dog uheldig, at der er nogle sælgere, der ikke tænker over den slags, så de sætter de klistermærker uden på selve pladeomslaget.

Det er ret uheldigt, da det sjældent øger salgsværdien, og man kan få svært ved at sælge pladen videre, og så vil det nok også genere en som ejer – specielt hvis man er samler.

Dog kan man forsøge at tage dem af, men det er nogle gange en svær overvejelse, som man skal gøre op med sig selv.

Tør du fjerne det klistermærke fra din vinyl?

Det indlysende er at prøve at rive det forsigtigt af.
Det skal man så kun gøre, hvis klistermærket er sat på fra nyt af og ikke har været udsat for særligt meget lys.

Dette kan man ikke altid se, hvorfor det bliver en skæbnesvanger beslutning at forsøge at tage det af.

For man kan risikere, at man ikke bare ender med at rive klistermærker i flere stykker, så man skal kradse det af, men man kan også komme til at ødelægge pladecoveret!

Og når man først har forsøgt at rive det af, og det går i stykker, så er der ikke meget at gøre for at redde det…

Man kan prøve at dampe det af, men det kan så medvirke, at man ødelægger coveret i samme ombæring, og så er man jo lige vidt.

Køber man vinylplader som brugte, og der er klistermærker på, så er de nok gamle, hvorfor man er bedre stillet, hvis man bare lader dem sidde på.