Hestevæddeløb hjemmefra eller ude ved banen?

Hestevæddeløb hjemmefra eller ude ved banen?

Du skal selvfølgelig ikke til at arrangere hestevæddeløb derhjemme! Det er ikke det, vi opfordrer til i denne artikel!

For det første, er det de færreste, der har plads til den slags, og så vil det alligevel kræve en hel del at kunne arrangere – og forestil dig lige oprydningen bagefter!

For det andet så vil det blive svært at blive godkendt i en anset sportsdisciplin som hestevæddeløb, der har stolte traditioner, der trækker veksler tilbage til de kongelige rækker i Danmark i 1700-tallet, hvor de fleste professionelle væddeløbsheste i Danmark kan spores tilbage til den samme hest, der blev indført fra England i samme århundrede.

Derfor er der også kun omkring ni officielle væddeløbsbaner herhjemme, hvor der bliver afholdt officielle hestevæddeløb, som man kan bette på.

Men det er netop angående det at bette, at vi nævner, om du egentlig helst har lyst til at bette hjemmefra eller ved at være ude på tribunen som tilskuer alene eller sammen med andre?

Nogle personer har måske gode barndomsminder om, at deres bedsteforælder tog dem med ud på banen, hvor der var mange hyggestunder, måske lidt is til, og hvis bedsteforælderen ligefrem vandt lidt, så fik man en ekstra stor is.

For nogle år siden blev reglerne ændrede, så man nu kunne bette hjemmefra, hvilket ikke var muligt tidligere, hvor det var nødvendigt selv at dukke op på banen for at lægge sin indsats før hvert løb og se det afviklet, hvis man også skulle have gevinsten med hjem.

Det kan være hyggeligt selv at være tilstede, lugte hestene, få nogle tips på stedet, nyde vejret, stemningen, selskabet og så videre.

Men selv de ældre generationer kan have svært ved at komme ud at røre sig i samme omfang, som de kunne, da de var lidt yngre.

Så nu er det måske din tur til, at du inviterer dig hjem til din bedsteforælder, hvor I ser løbet på TV, og så kan du sørge for at bette for jer begge over nettet imens.