Få den bedste hjælp til maling af hus hos dit lokale malerfirma

Er din bolig ikke blevet sat i stand i årevis – og har du ikke malet vægge, lofter og træværk siden du flyttede ind? Så er det med stor sandsynlighed på høje tid at få friske farver på væggene, hvidt i loftet og en flot træmaling på paneler, dørkarme og vinduesrammer.

Hvor ofte skal jeg male mit hus indvendig?

Der er selvfølgelig ingen regler for hvor ofte du bør friske malingen på væggene og det indvendige træværk samt i loftet op. Men maling vil med tiden falme – og de flotte, hvide flader gulne – hvis ikke de med jævne mellemrum får et nyt og forfriskende lag. Du lægger måske ikke mærke til det, da forfaldet sker i løbet af flere år. Men flytter du et billede fra væggen, som har hængt der siden seneste renovering, vil du tydeligt kunne iagttage det.

Der hvor væggen har været beskyttet mod solens lys og diverse partikler fra støv og luft forurening vil malingen fremstå klar og strålende, næsten som lige efter væggen blev malet sidst. Rundt om vil malingen være mærket af tidens tand.

Solens skarpe uv stråler vil have falmet malingen – pigmenteret maling vil bleges, og hvid maling vil falme til en gullig nuance. Partikler fra røg og støv samt fedt fra mados vil gøre væggens overflade mat og kedelig. Og er væggene behængt med tapet, vil disse med tiden begynde at krølle i toppen i takt med at klæbemidlet slipper.

Kan jeg selv malen vægge, lofter og træværk i huset?

Du kan selvfølgelig godt selv påtage dig det slidsomme arbejde med maling af hus. Men vil du være sikker på et smukt resultat, som kan holde i mange år, bør du alliere dig med en dygtig maler. Uanset hvor i landet du er bosat kan du altid trygt vælge den lokale afdeling af Malerkanonen – læs mere på Malerkanonen.dk